در این مراسم که با حضور ایت الله علی اکبر رشاد، حجت الاسلام مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه سراسر کشور و جمعی از معاونین پژوهش حوزه های علمیه استان تهران و اعضای هیئت علمی برگزار شد؛ ارائه پیشنهادات و راهکارهایی برای توسعه و ارتقای پژوهش در حوزه فقه حکمرانی و فقه علوم انسانی مورد بررسی قرار گرفت، ضمن اینکه اساسا هدف از برگزاری این همایش و نشست‌های جنبی، تقویت هم‌افزایی و هم‌اندیشی میان پژوهشگران و ایجاد بستر مناسب برای تبادل نظر و تجربه در زمینه‌های پژوهشی مختلف بود.

آیت الله «علی اکبر رشاد» در این همایش طی سخنانی گفت: خداوند را شاکرم که بیش از ۴۰ سال است که خادم طلاب هستم و از ایام جوانی و بیست و چند سالگی به لطف و اراده خداوند در  کسوت طلبگی و خدمت به آنها فعالیت دارم.

رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران با اشاره به عنوان این همایش و مولفه تحول و تطور در فقه و اصول ادامه داد: این عنوان بسیار عمیقی است و نمی‌توان در قالب یک همایش به این موضوع پرداخت، لازم نیست تاکید شود که علم اصول چه قدر اهمیت دارد چراکه در مجموعه علوم یک علم داریم که شیعه زاد و اسلام زاد، است و نظیرش در دیگر اقالیم، مذاهب و ادیان نیست؛ علم اصول است که دانش تولیدی و بومی ماست و از عهد حضرات معصومین(ع) این دانش آغاز شده است و اینکه فکر کنیم که امثال شافعی بنیان گذار این علم هستند من صریحا می‌گویم که اشتباه است.

حجه الاسلام مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه در همایش «تطور و توسعه فقه و اصول در سده اخیر حوزه» همزمان با یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم و نکوداشت آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) گفت: در حال حاضر راهی جز تحول علوم انسانی نداریم! علم فقه است که دانش تولیدی و بومی ماست و از عهد حضرات معصومین(ع) این دانش آغاز شده است