حوزه/ معاون آموزش حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی حوزه با ورود به عرصه‌های جدید مانند فلسفه، کلام، تبلیغ، علوم تربیتی، مدیریت، اقتصاد و روانشناسی، پاسخگوی نیازهای جامعه شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی‌حاجی روز دوشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۴ در آیین اختتامیه رویداد رسانه‌ای «یادگار ماندگار حاج شیخ» ویژه نکوداشت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم که در سالن همایش دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد با اشاره به نقش بسیار برجسته امام راحل و انقلاب اسلامی در رشد و توسعه دانشی و عملکردی حوزه های علمیه، بیان کرد: امام خمینی(ره) تحولی عظیم در ساختار سیاسی، اجتماعی و علمی حوزه ایجاد کردند.

دستاوردهای حوزه در یک قرن اخیر/وجود شخصیت بی‌نظیری مانند امام خمینی(ره)

دبیرکل همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم با بیان این که پس از انقلاب اسلامی، حوزه با ورود به عرصه‌های جدید مانند فلسفه، کلام، تبلیغ، علوم تربیتی، مدیریت، اقتصاد و روانشناسی، پاسخگوی نیازهای جامعه شد. همچنین مراکز پژوهشی و رسانه‌ای متعددی در حوزه شکل گرفت، بیان کرد: مرحوم حاج شیخ پایه‌گذار یک حوزه بود و این حوزه با ورود آیت الله بروجردی رونق و صاحب سبک به یک مکتب و زبان جدید در این جریان به گونه‌ای ادامه و امتداد پیدا کرد که ما ظهور شخصیت بی‌نظیری مانند امام خمینی رحمت الله علیه و دیگر مراجع هم عصر ایشان و جریان انقلاب در تاریخ دانش در حوزه علمیه قم  و شاهد یک جهش علمی هستیم.

معاون آموزش حوزه های علمیه ادامه داد: بعد از انقلاب  نیازهای مختلفی که حوزه وارد عرصه کارکردی شدن و اداره جامعه شدن نیازها خودشان را نشان داد و حوزه باید در قبال این احساس نیاز می آمد مسئولیت خودش را انجام می‌داد ما در عرصه‌هایی مواجه با نیاز شدیم که دانشش از اساس در حوزه علمیه قم وجود نداشت؛ نیازهای دوران حکمرانی دینی بود که حوزه باید به سبب ورود و حمایت از حکمرانی دینی آن را به دوش می‌کشید و این مسئولیت را به سرانجام می‌رساند البته کاری نو دشوار و انجام  و پیچیدگی‌های خاص خودش را داشت، اما در عین حال حوزه آمده با ورود به عرصه‌های دانشی مختلف تاسیس رشته دوره‌های آموزشی تاسیس پژوهشگاه‌ها، گروه‌های علمی مختلف به این عرصه ورود پیدا  کرد و روایت این جریان تا زمان آیت‌الله  بروجردی و بیان این تطور تاریخی و آنچه بعد از مقطع انقلاب اسلامی در حوزه علمیه قم اتفاق افتاد.

وی به دستاوردهای حوزه علمیه در یک قرن اخیر اشاره کرد که می‌توان تربیت هزاران طلبه و عالم دینی، تأسیس ده‌ها رشته علمی جدید، تولید صدها کتاب و مقاله پژوهشی، حضور فعال در عرصه‌های تبلیغی (مانند اعزام ۳۰ هزار مبلغ در ماه رمضان)، ورود به عرصه رسانه و فضای مجازی را از مهم‌ترین آنها نام برد.

۱۷ و ۱۸ اردیبهشت زمان برگزاری همایش

حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی‌حاجی در پایان گفت: همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم روزهای ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت با پیام رهبر معظم انقلاب و حضور علما و اندیشمندان داخلی و خارجی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار می‌شود. در این همایش میزگردهای تخصصی در موضوعات فقه، اصول، فلسفه، کلام، سیاست، رسانه، بررسی تاریخ علمی حوزه و تحلیل وضع موجود و ترسیم چشم‌انداز آینده حوزه برگزار می‌شود.

گفتنی است، رویداد سراسری رسانه‌ای «یادگار ماندگار حاج شیخ» ویژه نکوداشت یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم، از سلسله رویدادهای دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر با مشارکت بسیج رسانه استان قم و مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه برگزار شد.