به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به مناسبت سالروز بزرگداشت شیخ صدوق و شهید مطهری، نشست علمی پژوهشی امروز با سخنرانی خانم دنیائی معاون فرهنگی مدرسه علمیه حضرت صدیقه طاهره (س) غرق آباد برگزار گردید.

خانم دنیائی ضمن بزرگداشت شخصیت علمی شیخ صدوق، به تبیین نقش و جایگاه ایشان در ترویج معارف اهل‌بیت (علیهم‌السلام) پرداخت.

وی اظهار داشت: بزرگداشت علما و فقها تنها تجلیل از شخصیت‌های تاریخی نیست، بلکه یادآوری مسیر پرافتخار علم و فقه است.

دنیائی با اشاره به مقام والای شیخ صدوق گفت: او نه‌تنها یک محدث و فقیه، بلکه احیاگر معارف اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در دوران غیبت صغری به شمار می‌آید. در شرایطی که فتنه‌ها و انحرافات جامعه شیعه را تهدید می‌کرد، شیخ صدوق به‌عنوان یک ستاره درخشان راه را برای جویندگان حقیقت روشن کرد.

معاون فرهنگی مدرسه علمیه صدیقه طاهره غرق آباد با اشاره به ویژگی‌های بارز شیخ صدوق، به تبحر او در فقه و حدیث اشاره کرده و یادآور شد: این فقیه بزرگ با دقت و وسواس، روایات اهل‌بیت (علیهم‌السلام) را جمع‌آوری و تدوین کرد و بدین‌وسلیه راه را برای فهم درست احکام شرعی هموار ساخت.

وی در ادامه به معرفی آثار علمی شیخ صدوق پرداخت و مهم‌ترین اثر او، کتاب “من لایحضره الفقیه” را که یکی از چهار کتاب اصلی حدیثی شیعه محسوب می‌شود، معرفی کرد.

دنیائی همچنین به دیگر تألیفات وی نظیر “کمال الدین و تمام النعمه”، “الخصال”، “الأمالی”، “عیون أخبار الرضا (علیه‌السلام) ” و “التوحید” اشاره کرد.

در پایان این نشست، به معرفی و مطالعه آثار شهید مطهری پرداخته شد. در این بخش، به کتاب «مساله حجاب»، «داستان راستان» و «آزادی انسان (معنوی)» پرداخته شد.

دنیائی درباره آزادی معنوی بیان کرد: علاوه بر آزادی اجتماعی، انسان باید از جنبه اخلاقی و معنوی نیز آزاد باشد و این آزادی در زبان دین، تزکیه النفس و تقوا نام دارد.

انتهای پیام. /