حجتالاسلام ابوذر شورابیان روز سهشنبه به مناسبت «یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان تاکید کرد: حوزههای علمیه در طول تاریخ، همچون قلعههای استوار در حفظ اسلام ناب، تربیت عالمان دینی و پیشبرد علوم مختلف نقش موثری داشتهاند.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه در یک قرن گذشته، دستاوردهای بزرگ و مهمی داشتهاند، احیای تفکر اجتهادی، مقاومت در برابر استعمار، تأسیس نظام جمهوری اسلامی، توسعه علوم حوزوی و گسترش بینالمللی با تأسیس حوزههای علمیه در خارج از کشور از جمله لبنان، عراق، اروپا و آفریقا را از جمله این دستاوردها برشمرد.
معاون آموزش حوزه علمیه منطقه کاشان با اشاره به تفکر اجتهادی که در حوزه علمیه ایجاد شده است، گفت: نقش کلیدی حضرت امام خمینی(ره) و روحانیت در تشکیل حکومت دینی(تاسیس نظام جمهوری اسلامی)، توسعه علوم حوزوی همچون تأسیس دانشگاههای اسلامی، پژوهشهای نوین در فقه، کلام و تفسیر و همچنین مبارزه علما در نهضتهای مشروطه، مقابله با استبداد و انقلاب اسلامی ایران بر هیچکس پوشیده نیست.
وی، اقدامها و دستاوردهای حوزههای علمیه در زمینههای فرهنگی، اجتماعی و علمی را یادآور شد و تصریح کرد: تألیف کتابهای مرجع در فقه، فلسفه و تفسیر مانند تفسیرالمیزان و جواهرالکلام، تأسیس مؤسسههای فرهنگی، انتشار مجلات و نشریات دینی و مقابله با تهاجم فرهنگی غرب از طریق تبلیغ معارف اصیل اسلامی از جمله اقدامهای فرهنگی حوزههای علمیه بوده است.
فرمانده پایگاه بسیج اساتید حوزه علمیه منطقه کاشان افزود: تشکیل نهادهای خیریه مدارس، بیمارستانها، کمکرسانی در بحرانها، نقشآفرینی در برطرف کردن اختلافات اجتماعی و ارشاد مردم و تربیت مبلغان برای ترویج دین مبین اسلام در مناطق محروم و خارج از کشور از کشور از جمله اقدامات حوزههای علمیه در بخش اجتماعی نام برد.
به گفته حجتالاسلام شورابیان، راهاندازی مراکز پژوهشی و ارتباط با دانشگاهها، برگزاری کنفرانسهای بینالمللی در باره علوم اسلامی و دیجیتالیسازی منابع درسی و توسعه نرمافزارهای علوم دینی را میتوان به عنوان بخشی از دستاوردهای علمی حوزههای علمیه یاد کرد.