خانم رفعت السادات طباطبایی، استاد مدرسه علمیه الزهرا اراک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک بیان کرد:حوزه های علمیه در یک قرن گذشته، گامهای مهمی در راستای احیای نقش دین در جامعه و حکومت برداشتهاند. تاسیس نظام جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اندیشه ولایت فقیه، نقطه عطفی در این مسیر بوده است.
وی با اشاره به این دستاورد بزرگ، اظهار داشت: حوزه های علمیه با خارج کردن فقه شیعه از انحصار مسائل فردی و ورود آن به عرصه های کلان اجتماعی و حکمرانی، توانستند تحولی عظیم در جامعه ایجاد کنند.
این استاد حوزه افزود: تربیت اندیشمندان و مراجع برجستهای که در سطح ملی و بینالمللی مرجعیت فکری و معنوی شیعه را بر عهده دارند، از دیگر دستاوردهای مهم حوزههای علمیه در این دوران است. همچنین، با تاسیس مراکز پژوهشی، گسترش ترجمه و نشر آثار، و فعالیت در فضای مجازی، حوزه های علمیه نقش فعالتری در تمدنسازی نوین اسلامی ایفا میکنند.
طباطبایی تصریح کرد: حوزه های علمیه در این قرن با اقتدار میراث اهل بیت (علیهم السلام) را وارد میدان معاصر ساخته و با چالشهای جدید روبرو شده است.
وی خاطرنشان کرد: حوزه امروز نیازمند بازنگری در روشهای آموزشی و پژوهشی خود است تا بتواند پاسخگوی نیازهای روز جامعه باشد و نقش موثرتری در پیشرفت و تعالی کشور ایفا کند.
طباطبایی تاکید کرد:حوزه های علمیه، با این پشتوانه عظیم و با رویکردی نوآورانه، میتوانند همچنان به عنوان قطب فکری و فرهنگی جامعه، نقش کلیدی خود را ایفا کنند.