هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه در هدایت دین و جامعه اظهار داشت: سازمان روحانیت به عنوان راهبری مقبول و معتمد جامعه، تأثیر فراوانی بر فرهنگ اجتماعی دارد و این اعتمادسازی باید همچنان برای حفظ مرجعیت اجتماعی روحانیت تقویت شود؛ حفظ این اعتمادسازی از طرق مختلف نظیر مخاطب‌شناسی در این مسیر مهم است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به دستاوردهای یکصد ساله از سوی حوزه علمیه قم تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران که نظام حکومتی آن بر مبنای موازین دین مبین اسلام است و آرزوی تاریخی شیعه را محقق کرده، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن این است که امامین این انقلاب خودشان تربیت یافته همین حوزه‌های علمیه هستند.

وی افزود: می‌توان گفت نهاد شورای نگهبان به پشتوانه حوزه‌های علمیه در قانون اساسی، تدبیر شده و در این راستا فقهای شورای نگهبان همواره از افراد برجسته حوزه علمیه بوده و هستند؛ طبیعتاً زیرساخت‌های نظامات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی که در مسیر قانون‌گذاری دنبال می‌شود تا مبتنی بر موازین شرعی باشند، در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود.

طحان نظیف با اشاره به نقش روحانیت در طول تاریخ و به ویژه در انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: جامعه روحانیت بزرگترین قیام عدالت‌طلبانه جهان علیه قدرت‌های استکباری در ۱۰۰ سال اخیر را هم راهبری کرده و مهم‌ترین نهضت‌های آزادی‌خواهانه جهان توسط پرورش یافتگان حوزه علمیه به راه افتادند و جبهه جهانی مقاومت هم با هدایت روحانیت معظم به پیش می‌رود کما اینکه در پیروزی انقلاب هم به همین صورت بود و پرورش یافتگان حوزه‌های علمیه مردم را در انقلاب اسلامی همراه کردند.

وی در خصوص دستاوردها و اقدامات حوزه‌های علمیه در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی گفت: علاوه بر فراهم نمودن زیرساخت‌های نظامات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مبتنی بر شریعت اسلام که به آن اشاره شد، ورود حوزه‌های علمیه به موضوعات تخصصی و تربیت نیروی تخصصی برای فعالیت در حوزه‌های مختلف هم یکی از این اقدامات و دستاوردها محسوب می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: تربیت طلاب خارجی با نگاهی دوراندیشانه، حضور و ورود در عرصه پاسخگویی به شبهات جدید با استفاده از فناوری‌های نوین، انتشار کتب جدید در حوزه‌های وسیع موضوعی و گسترش حوزه‌های علمیه خواهران در کنار برادران این موارد از جمله اقدامات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه در این عرصه‌ها محسوب می‌شود و در این راستا می‌توان از حوزه‌های علمیه انتظار داشت که همچنان مواجهه فعال خود را در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی حفظ کند.

وی در پایان تصریح کرد: حوزه‌های علمیه به عنوان خاستگاه تولید معرفت به درستی می‌تواند برای نقش آفرینی تمدنی اقدام کند و حتی ابعاد معرفتی بیانیه گام دوم انقلاب را محقق کند. همچنین می‌توان تبیین نظری و کارآمدی چهارچوب‌ها، اهداف و الگوهای ناظر به تمدن نوین اسلامی را از حوزه انتظار داشت و البته در این راستا می‌توان ظرفیت‌سازی و پرورش نیروهای کارآمد متناسب با رسالت انقلابی که از الزامات تمدن نوین اسلامی است را هم از حوزه‌های علمیه پیگیری کرد.