جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

معرفی مراکز حوزوی ” مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) “

blank

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) با عنایت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) در سال ۱۳۶۸ تأسیس شده است.

​اشاعه فرهنگ غنی اسلام، تسهیل دستیابی به منابع و متون اصیل دینی و نیز سرعت بخشیدن به امر کاوش و پژوهش در حوزه علوم اسلامی با بهره گیری از فناوری اطلاعات و به کارگیری امکانات رایانه ای برای ارائه معارف حقّه اهل بیت علیهم السلام به جهانیان در شکل و قالب جدید، از اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی شمرده شده است.

• قسمت‌های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور):blank

– معاونت بازرگانی و خدمات فرهنگی
– معاونت پژوهشی
– معاونت فنی
– معاونت تولید
– معاونت تهران
– معاونت اداری و مالی
– ارتباطات بین الملل
– دفتر مدیریت پروژه
– شرکت خدمات نوررایانه سپهر
– شرکت نسیم شاخص اطلاعات نور- نشان
– پژوهشکده فناوری اطلاعات و علوم اسلامی

• اهداف و وظایف مرکز
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نهادی پژوهشی است که برای سهل نمودن دسترسی به منابع و متون علوم اسلامی و فرهنگ دینی و مقدمات مربوط به آن با استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات، و توسعه و تعمیم آن در حوزه های علمیه و مجامع فرهنگی داخلی و بین المللی تشکیل گردیده و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی، اداری و استخدامی به صورت غیر انتفاعی می باشد.
– تولید برنامه های نرم افزاری در زمینه های مختلف علوم اسلامی و فرهنگ دینی و مقدمات مربوط به آن به منظور تحقیق، تبلیغ و اطلاع رسانی آموزه های دینی در سطوح مختلف تخصصی و عمومی.
– تحقیق و به کار گیری بهترین شیوه های به کار گیری ارتباطات شبکه های اینترنتی و اینترانتی برای دریافت و ارسال اطلاعات مورد نیاز و ارائه خدمات اینترنتی به محققان و مراکز علوم دینی.
– استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در جهت اهداف مرکز.
– انجام تحقیقات لازم برای استفاده در نرم افزارهای تولیدی و شبکه های اینترنتی.
– انتشار کتب – به ویژه نسخه های قدیمی و خطی – مجلات و جزوات مربوط به برنامه ها و اطلاعات تولید شده به صورت الکترونیکی یا مکتوب.
– آموزش کامپیوتر و نرم افزارهای پژوهشی و روش های اطلاع رسانی به پژوهشگران علوم اسلامی به میزان مورد نیاز.
– ارائه خدمات کامپیوتری نرم افزاری و سخت افزاری به محققان علوم اسلامی.
– شناسائی، تقویت و ترویج عوامل رشد و توسعه فرهنگِ استفاده بهینه از فن آوری کامپیوتری و توسعه و تعمیم آن در حوزه های علمی و فرهنگ دینی عمومی.
– همکاری با دستگاه ها و نهادهای پژوهشی، کامپیوتری و فرهنگی به منظور تبادل تجارب موجود در مدیریت محتوا، تولید نرم افزارهای مورد نیاز و تأسیس پایگاه‌ها و مراکز اطلاع‌ رسانی و عرضه خدمات نرم افزاری به مؤسسات و نهادهای مذکور.